KDV Castricum

Maak kennis met het enige antroposofische kinderdagverblijf in Castricum. Een grote groene natuurtuin en zeer kleinschalige opvang naast de Dorpsstraat. In september zijn we gestart met een verticale groep waar we kindjes opvangen van 12 weken tot 4 jaar. Er zijn maar 12 plekjes per dag waardoor voldoende individuele aandacht gegarandeerd is.

(voldoende opvangplekken beschikbaar)

Inschrijven? dat kan, klik hier voor het inschrijfformulier. Toch nog wat meer info? lees gerust verder.

De Wonderberk biedt opvang aan in een prettige en huiselijke sfeer. Bij de inrichting is gekozen voor natuurlijke materialen en mooie warme kleuren. De fijne sfeer biedt de kinderen vertrouwen en geborgenheid.

Binnen de groep wordt ook alle verzorgende en huishoudelijke taken door de pedagogische medewerkers zelf uitgevoerd. Van brood bakken tot de was opvouwen. Kinderen nemen zo op ontspannen en natuurlijke wijze kennis van de wereld om zich heen.

Voor iedere leeftijd is er passend spelmateriaal. Het kleine kind wil de wereld ontdekken daarom zorgen wij dat alle materialen waarmee zij in aanraking komen natuurgetrouw zijn zoals bijvoorbeeld, wol, zijde, katoen en hout. Zo leert het kind door middel van zijn/haar zintuigen iets van de eigenheid van het materiaal kennen. Het spelmateriaal is eenvoudig van vorm en geeft de kinderen de vrijheid tot eigen fantasiespel te komen. De knusse speelhoekjes en de seizoenstafel in de verschillende groepen dragen bij aan een behaaglijke sfeer waarin onze verbondenheid met elkaar en met de natuur tot uiting komt.

De groep

Per het najaar 2023 biedt de Wonderberk in Castricum een verticale groep aan. De groep heeft plek voor kindjes tussen de 0-4 jaar. Dit kan als voordeel hebben dat broertjes of zusjes bij elkaar op de groep kunnen. op de groep werken iedere dag maximaal twee pedagogisch medewerkers.

Sommige met name onrustige baby's bakeren we in (in overleg met ouders). Dit helpt hen de rust te vinden en zo een gezonde slaap-waakritme op te bouwen. Ook ondersteunt het de spijsvertering door de warmte die het hen in hun buikgebied geeft. We zorgen ervoor dat elk kind zoveel mogelijk het eigen eet en slaappatroon kan aanhouden, zodat het verschil tussen de Wonderberk en thuis niet te ingrijpend is.

Dagritme

In de groep wordt in huiselijk sfeer gezamenlijk de dag beleefd in een vast dagritme. De maaltijden aan tafel met de bijbehorende liedjes vormen een steeds terugkerend ritueel. Daaromheen wordt gezamenlijk 'het grote huishouden' gevoerd. samen met de kinderen doen we de dagelijkse dingen net zoals thuis. Door nabootsing van de leidsters leer het kind de wereld kennen en kan het zich de handelingen eigen maken. Meehelpen met huishoudelijke bezigheden zoals schoonmaken, vegen, brood bakken, appelmoes maken, afwassen, tafel dekken en de was vouwen vinden wij een gezonde en gezond makende bezigheden die fijn zijn om samen te doen. Door onze aandacht voor deze taken voelen de kinderen zich als vanzelfsprekend uitgenodigd om mee te helpen. Spel en 'huishouden' gaan voor hen vaak naadloos in elkaar over. Natuurlijk is er ook ruimschoots gelegenheid om vrij te spelen; samen met de andere kinderen of lekker even allen in een van de knusse speelhoekjes. Als het weer het toelaat gaan we minstens één keer per dag met alle kinderen naar buiten. Er kan in onze grote groene speeltuin volop worden gespeeld en van alles worden ontdekt. 

Voeding

De Wonderberk biedt uitsluitend biologisch(-dynamische) voeding aan. De biologische(-dynamische) producten zijn extra vitaal door de manier van telen en bewerken en vormen daarmee een gezonde basis voor ieder kind. Baby's krijgen de flesvoeding die ook thuis wordt gebruikt en dit dienen de ouders zelf te verzorgen.

Ben je nu enthousiast geworden over de Wonderberk en wil je graag een plekje reserveren voor je kindje, dan kan je je alvast inschrijven via de website en nemen wij spoedig contact met je op.

 

 

Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie over de Wonderberk!