Oproep: Wij zoeken versterking voor de Oudercommissie van locatie Castricum!
Lijkt het je leuk om lid te worden van de Oudercommissie of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de oudercommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Introductie oudercommissie

We willen allemaal ons kind ‘s ochtends wegbrengen naar een fijne en vertrouwde plek, waar we goed contact hebben met de leid(st)ers, zien dat ons kind zich thuis voelt en gezien weet en waar we vol vertrouwen ons kind ‘achterlaten’. Bij het ophalen bespreken we graag hoe de dag verliep en hoe het met ons kind gaat.

Wij ervaren dat de leidsters, de leidinggevenden en het bestuur (de oprichters) van de Wonderberk hetzelfde nastreven als alle ouders: het bieden van een fijne, liefdevolle en veilige plek aan onze kinderen, waar zij in hun eigen tempo zichzelf, anderen en de wereld om hen heen kunnen ontdekken.

Wij hebben gekozen voor de Oudercommissie omdat we willen bijdragen aan de kwaliteit van de kinderopvang bij de Wonderberk. We geven advies aan het bestuur en de leidinggevende, brengen ideeën te berde en denken kritisch-constructief mee met de organisatie. Wanneer het nodig is, laten we een tegengeluid horen.

In de eerste plaats zien we onszelf als spreekbuis en klankbord voor álle ouders, en natuurlijk brengen we ook onze eigen ervaringen in. Mocht er iets spelen tussen ouders en de Wonderberk, dan gaan we ervan uit dat ouders eerst zelf contact opnemen met de Wonderberk. En loopt het contact niet naar wens of speelt er iets al langer wat niet structureel verbetert, dan zien we het als onze taak om datgene aan te kaarten bij de leidinggevende of het bestuur.

Je kunt ons bereiken door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door ons aan te schieten in de alom bekende wandelgangen.

Vanzelfsprekend vertegenwoordigt de OC alle groepen van de Wonderberk, dus zowel de dagopvang, de halve dagopvang als de BSO.

De huidige OC bestaat uit:

Lorena (vz)
Lorena  Ik ben Lorena, de moeder van Mischa (2017, Citroenvlinders), wonend in Haarlem sinds eind 2016. Elke dag fietsend van en naar mijn werk in de spits op de Rijkstraatweg werd mijn aandacht altijd getrokken door de Wonderberk. Toen ons zoontje op komst was hebben we vrij snel besloten dat de Wonderberk onze eerste optie was voor zijn dagopvang. We willen dat hij zowel thuis als elders op dezelfde manier opgroeit, met mensen die aandacht en ruimte voor zijn ontwikkeling bieden en daarbij ook het belang van de natuur en het bewust zijn van zijn omgeving centraal stellen.
Als lid van de Oudercommissie wil ik graag meedenken aan verbeteringen waar die nodig zijn en het oplossen van problemen waar die zich voordoen.


Bas
Ik ben Bas, vader van Fien (2012), Guusje (2014) en Moos (2016). Fien is inmiddels naar de Vrije School na 4 jaar bij de Vuurvlinders gezeten te hebben. Guusje gaat 2 dagen naar de Vuurvlinders. Moos gaat straks ook 2 dagen. Komende jaren zijn Chantal (mijn vriendin) en ik dus nog wel verbonden aan de Wonderberk :).Fien gaat straks ook naar de BSO op de Rijksstraatweg.
De Wonderberk sluit erg aan bij onze gedachten over hoe een kind behoort op te groeien: ruimte voor spel, creativiteit, rust, regelmaat en natuur vanuit het oogpunt van het kleine kind.
Na de vacature voor de Oudercommissie was mijn aandacht getrokken. Ik hoop, samen met de anderen, mijn steentje bij te kunnen dragen in een goede communicatie tussen de ouders en (dagelijks) bestuur om het voor iedereen zo fijn te houden.

Roos
Roos Ik ben Roos, samen met mijn vriend Ewoud en dochter Cato (okt.2017, Heivlinders) woon ik op een boerderijtje. Als oud-vrijeschoolleerlingen is de Wonderberk een logische keuze voor onze dochter. We vinden het fijn dat ze wordt opgevangen in een warme en vertrouwde sfeer. Het leek me leuk om middels de oudercommissie mee te denken over de kwaliteit van de opvang en een bijdrage te kunnen leveren aan de fijne plek die de Wonderberk is.

 

Komende vergaderingen:

  • OC vergadering met Wonderberk: maandag 4 november 2019

Notulen:

  • De notulen van de vorige vergadering zijn opvraagbaar via de mail.

 Enquêtes: