Algemene informatie

 

Het initiatief voor kinderopvang de Wonderberk is in 2007 ontstaan vanuit een groep ouders die behoefte hadden aan een vertrouwde opvangplek op antroposofische basis in Haarlem. Ruim vijf jaar later, in september 2012, is de Wonderberk geopend in een prachtige, volledig verbouwde voormalige pastorie op de Rijksstraatweg in Haarlem. Daarnaast hebben we ook een locatie in de school de Lindeboom op de Korte Verspronckweg in Haarlem hebben en hebben we een eigen locatie  in Castricum.

Kinderopvang de Wonderberk biedt dagopvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar, peutergroep/halve dagopvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Op deze manier willen we een vloeiende doorstroming mogelijk maken voor de kinderen. Ons uitgangspunt hierbij is het bieden van een vertrouwd, prettig en veilig 'tweede thuis’.

Kenmerkend voor onze kinderopvang is dat we voornamelijk met natuurlijke materialen werken zoals houten speelgoed, zijde, wol en katoen. Hierdoor wordt de ontwikkeling van de fantasie en creativiteit gestimuleerd.

Er wordt gezorgd voor rust en een vast dagritme waardoor de dagen zich op een vertrouwde manier voltrekken. De pedagogisch medewerkers bakken brood met de kinderen en de levensmiddelen/verzorgingsproducten zijn uitsluitend biologisch(-dynamisch).

De kinderdagopvanggroepen zijn verticaal of horizontaal opgebouwd. In iedere kdv-groep worden kinderen van 0 t/m 2 jaar of van 2 t/m 4 jaar opgevangen (resp. maximaal 8 en 13 kinderen per groep met 2 leidsters). Wij hebben 5 buitenschoolse opvang-groepen voor kinderen in de basisschoolleeftijd (maximaal 16 tot 20 kinderen per groep). We hebben 3 peutergroep/halve dagopvang groepen, maximaal 16 kinderen onder de hoede van twee leidsters in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar met de intentie om de peuters alvast een beetje te laten wennen aan een schoolse setting zoals dat in hun toekomstige kleuterklas het geval zal zijn.

We hebben nog een paar kindplaatsen op de peutergroepen in Haarlem en ook in Castricum. Meld je aan!!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op onder: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie over de Wonderberk!