Klik hier voor de folders met uitleg bij de intake van uw kind:

Ruim voor de startdatum zal telefonisch contact worden opgenomen door één van de groepsleidsters om een afspraak te maken voor het kennismakingsgesprek en in het geval van kinderopvang ook voor opbouw van de wenperiode.

Wilt u de betreffende vragenlijst uitprinten en ingevuld meenemen naar het kennismakingsgesprek.

Ouderportaal:

 

Je kunt als ouder/verzorger de volgende zaken via internet regelen:

  • extra opvangdagen aanvragen
  • afwezigheid melden (vakanties e.d.)
  • status van aanvragen bekijken
  • wachtwoord wijzigen
  • persoonsgegevens onderhouden

In oktober 2019 is de nieuwe ouder portal opgeleverd met allerhande verbeteringen.

Via deze link kan je inloggen op het ouderportaal (Nieuw)

 
   

Mobile App:

 
Er is ook een nieuwe APP:

Naam nieuwe MyChapp: MyChapp Kinderopvang

Inloggen op het het oude Ouderportaal en/of oude MyChapp zal gaan leiden tot een foutmelding.
Voor MyChapp geldt dat ouders/verzorgers eerst de oude MyChapp van het toestel moeten verwijderen en pas daarna de nieuwe "MyChapp Kinderopvang" moeten installeren.

 

MyChapp Ouder app

Inloggegevens App en Portal:

 
Nog geen inloggegevens? Bij aanvang van de opvang ontvang je jouw inloggegevens. Mocht je deze gegevens (nog) niet hebben ontvangen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zullen we deze gegevens zo snel mogelijk toesturen.

 

Lijkt het je leuk om lid te worden van de Oudercommissie of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Vragen over de locaties in Haarlem kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen over de locaties in Castricum kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Introductie oudercommissie

We willen allemaal ons kind ‘s ochtends wegbrengen naar een fijne en vertrouwde plek, waar we goed contact hebben met de leid(st)ers, zien dat ons kind zich thuis voelt en gezien weet en waar we vol vertrouwen ons kind ‘achterlaten’. Bij het ophalen bespreken we graag hoe de dag verliep en hoe het met ons kind gaat.

Wij ervaren dat de leidsters, de leidinggevenden en het bestuur (de oprichters) van de Wonderberk hetzelfde nastreven als alle ouders: het bieden van een fijne, liefdevolle en veilige plek aan onze kinderen, waar zij in hun eigen tempo zichzelf, anderen en de wereld om hen heen kunnen ontdekken.

Wij hebben gekozen voor de Oudercommissie omdat we willen bijdragen aan de kwaliteit van de kinderopvang bij de Wonderberk. We geven advies aan het bestuur en de leidinggevende, brengen ideeën te berde en denken kritisch-constructief mee met de organisatie. Wanneer het nodig is, laten we een tegengeluid horen.

In de eerste plaats zien we onszelf als spreekbuis en klankbord voor álle ouders, en natuurlijk brengen we ook onze eigen ervaringen in. Mocht er iets spelen tussen ouders en de Wonderberk, dan gaan we ervan uit dat ouders eerst zelf contact opnemen met de Wonderberk. En loopt het contact niet naar wens of speelt er iets al langer wat niet structureel verbetert, dan zien we het als onze taak om datgene aan te kaarten bij de leidinggevende of het bestuur.

Je kunt ons bereiken door te mailen (zie adressen boven aan de pagina) of door ons aan te schieten in de alom bekende wandelgangen.

Vanzelfsprekend vertegenwoordigt de OC alle groepen van de Wonderberk, dus zowel de dagopvang, de halve dagopvang als de BSO.

De huidige OC bestaat uit:

Eline
 

Ik ben Eline, moeder van Thomas en Belle (Boswitjes). Na verschillende opvang organisaties bekeken te hebben kwamen we bij de Wonderberk en voelden ons meteen thuis. De kleinschaligheid, sfeer, rust, regelmaat en deskundigheid van de leidsters gaf voor ons het gevoel dat we op de juiste plek waren beland. We zijn heel erg tevreden en leveren wekelijks onze kinderen vol vertrouwen af, om ons op ons werk te kunnen richten. Als HR manager bij een BSO in Amsterdam vond ik het leuk om ook meer bedrijfsmatig betrokken te zijn bij het wel en wee van de Wonderberk en heb ik me opgegeven als lid van de oudercommissie. Ik vind het heel interessant om mee te kunnen denken over de ontwikkeling van de Wonderberk als organisatie en om te kijken waar we vanuit 'ouder' oogpunt de kwaliteit nog kunnen verbeteren. 


Roos
Roos Ik ben Roos, samen met mijn vriend Ewoud en dochter Cato (okt.2017, Heivlinders) woon ik op een boerderijtje. Als oud-vrijeschoolleerlingen is de Wonderberk een logische keuze voor onze dochter. We vinden het fijn dat ze wordt opgevangen in een warme en vertrouwde sfeer. Het leek me leuk om middels de oudercommissie mee te denken over de kwaliteit van de opvang en een bijdrage te kunnen leveren aan de fijne plek die de Wonderberk is.

Roel (Castricum)
 

Beste mede-ouders van kinderen op de Wonderberk, mijn naam is Roel Nijssen. Ik ben de vader van Stan en Lucie, zij zitten al sinds de oprichting van de Vrije School op de Wonderberk Castricum. Bovendien is mijn mooie en zwangere vrouw Sterre al 9 leidster op de vestiging in Haarlem. Zodoende ken ik de Wonderberk van meerdere kanten. In het dagelijks leven ben ik constructeur van beweegbare bruggen. Voor de oudercommissie wil ik dan ook een praktische bijdrage leveren in het belang van de kinderen. Voel je vrij om mij eens aan te spreken!

Nieuws:

  • We hebben een nieuw OC-lid uit Castricum: Roel. We zoeken nog steeds OC-leden voor Castricum !

Komende vergaderingen:

  • September/Oktober 2022

Notulen:

  • De notulen van de vorige vergadering zijn opvraagbaar via de mail.