Nieuwsbrief Winter 2019

Beste ouders,

Met veel plezier sturen we jullie onze winterse nieuwsbrief toe.

Terugblik 2019

We kijken terug op een prachtig en vreugdevol 2019!
Verhuizing: We hebben dit jaar onze locatie in Castricum verhuisd en samen met het team omgetoverd tot een mooie plek voor de kinderen van de HDO en BSO. We zien dat de kinderen zich er al heel erg thuis voelen en hun plekje hebben gevonden samen met ons. We hebben dan ook met alle collega’s van de teams uit Castricum heel hard en erg fijn samen gewerkt om jullie en de kinderen te kunnen ontvangen sinds dit schooljaar.

 

Praktische informatie:

  • Op Kerstavond 24 december sluiten wij om 16.30 de deuren, zodat iedereen op tijd kan genieten van de heerlijke feestdagen met hun familie en vrienden. We vragen jullie hier dus rekening mee te houden met het op tijd ophalen.
  • We zijn gesloten van 25 december tot en met 1 januari;
  • De halve dagopvang is gesloten van 23 december tot en met 5 januari;
  • Ouderavond is op 3 maart 2020: Lezing van Desiree Orij over het thema ‘Liefdevol Begrenzen’. In het nieuwe jaar kunnen jullie je via de ouderapp je aanmelden voor deze lezing, die plaatsvindt op de Korte Verspronckweg in Haarlem. We hopen jullie allen te zien!
  • Als je een kind tussen 2.5 en 4 jaar hebt bij ons en het gaat straks naar de Vrijeschool en mogelijk dan ook naar onze NSO, geef je kind dan tijdig op! De NSO groepen zitten aardig vol en er is niet vanzelfsprekend plek.
  • Wanneer de schooltijden van je kind wijzigen in het nieuwe schooljaar of zoals bij oudste kleuters na de kerstvakantie, horen wij dit graag via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit is niet automatisch bekend bij ons. Ook zullen we dit soort informatie niet van de school ontvangen in het kader van de privacywetgeving.
  • Met dit koude, natte weer zijn we evengoed veel buiten. Willen jullie goede regenkleding en laarsjes meenemen? Zoals altijd vragen we jullie de namen overal in te zetten!

Ouderapp:

We willen je vragen je kind altijd af te melden via de ouderapp. Heb je nog geen inloggegevens voor de wonderberk-app? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we sturen je een mail met het registratienummer om in te kunnen loggen.
De Wonderberk-app is te vinden in de app-store.

Bedankt voor de enthousiaste reacties die we ontvangen hebben, van ouders die de app al in gebruik hebben!

Voordelen?
Facturaties inzien / afmelden / gegevens wijzigen / jaaropgave / nieuwsbrieven


BSO Vakantie

De vakantieprogramma’s voor de BSO staan voortaan in de ouderapp en hangen op de deuren bij de groepen.

 

Ouderportaal

Geen smartphone in gebruik? dan is het ouderportaal via onze website te gebruiken. https://wonderberk.nl/ouders/ouder-login

Met dit portaal kom je in dezelfde omgeving als in de app.
Je gebruikt daar je emailadres die bij ons bekend is (eerste ouder) en daar kun je je eigen wachtwoord aanmaken.
Ook hier kunnen we je bij helpen mocht het nodig zijn.

Advent

Stil nu, Stil nu, maak nu geen gerucht
Stil nu, stil nu, ’t ruist al door de lucht
Het wonder komt er zachtjes aan
‘t Kerstkind wil naar binnen gaan
Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht


Zo’n mooi lied in deze drukke tijd: ’het wonder komt er aan’.

In het uiterlijke leven zetten we het kerststalletje klaar en branden we kaarsjes, van binnen keren we meer naar binnen toe en staan stil bij het wonder van Kerst. De wat diepere betekenis is dat we ons open stellen voor wat er uit de hemel naar ons toekomst. Het licht van de natuur, het uiterlijke licht, neemt af. Hierdoor worden we terug geworpen op ons eigen, innerlijke licht.

De Advent is een tijd van verwachting, dat begint al met Sinterklaas: wat zit er in mijn schoentje?

De naam Advent betekent ook ‘komst’, het voorbereiden op de geboorte van Christus. Op de seizoenstafel wordt de schepping afgebeeld, in de eerste week staat er een leeg stalletje met wat stenen en een donkerblauwe achtergrond. Iedere week komt er iets bij. In de tweede week de planten en wat mosjes, de derde week de dieren en tenslotte de mensen: Maria en Jozef. Op Kerstochtend ligt dan het Christuskind in het stalletje.

Op de groepen is er iedere week een kaarsje erbij aangestoken, zo leven we naar de Kerst toe.

De kaarsjes en lampjes helpen ons ook om deze donkere tijd in het jaar door te komen.

Hele fijne feestdagen,

Alle medewerkers van de Wonderberk

Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie over de Wonderberk!
Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Per telefoon: 023-8200955
Inschrijven voor Castricum en Haarlem kan middels dit Inschrijfformulier.