Beste ouders,

Tussen Pasen en Pinksteren

Wij hebben inmiddels de paasdagen achter ons gelaten en gaan nu richting het Pinksterfeest. Met Pasen ontspringt het leven uit de schijnbaar dode natuur. In de tijd van Hemelvaart richt de natuur zich op, de bloemknoppen ontsluiten zich en overal barst de bloemenweelde los. Met Pinksteren vindt in de natuur de vruchtzetting plaats en kan het leven zijn voortgang vinden en zo wordt er gezorgd dat het hele proces zich volgend jaar weer kan aandienen. In oude gebruiken komen deze beelden steeds weer naar boven. In de komende jaarfeesten zijn oude natuurfeesten ( pinksterbruid en bruidegom met kroon en krans, de meiboom en de meitak) vermengd met christelijke gebruiken (witte duif, witte vogels).
Met Hemelvaart stijgt Christus op ten hemel. Water, en dan in de vorm van waterdamp is een element wat goed bij Hemelvaart past. Zo is het een mooi gebruik om bellen te blazen met de kinderen en daarmee verbinding te maken met de kosmische wereld.
Dauwtrappen is een ander Hemelvaartgebruik. Dat heeft te maken met wakker zijn op het juiste moment en het beleven van de overgang tussen nacht en dag.
Het pinksterfeest wordt bij de Wonderberk ook wordt gevierd, maar dan in het heel klein. We hangen duifjes op, het symbool van de geest. De duif heeft een ingeboren gevoel voor richting, hij wijst ons de weg.

We gaan vaker en langer naar buiten met de kinderen, zetten onze gezaaide plantjes uit en kijken naar alles wat groeit en bloeit. We ervaren warmte van de zon, spreiden onze picknickkleden langzaam weer uit en gaan volop genieten van het seizoen dat komt!

Praktische informatie

 • Doorgeven vakantieplannen:
  Een verzoek aan alle ouders is om als jullie vakantie al bekend is, dit door te geven aan ons via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het ouderportaal op de website.
 • Brengtijden en ophalen:
  Willen jullie voor zover mogelijk je kind voor 9:00 uur brengen tenzij anders afgesproken? We willen graag met de kinderen gezamenlijk de dag starten om 9:00 uur.
  We vinden het heel fijn als andere kinderen van het gezin mee hun broertje of zusje komen ophalen. Graag vragen wij jullie om hen daarbij wel te begeleiden en niet alleen te laten spelen in de tuin. Bij het ophaalmomentwillen we graag een mooie en bondige overdracht doen, zodat jullie daarnaar heerlijk samen naar huis kunnen.
 • Facebook:
  De Wonderberk heeft een eigen facebookpagina waar je aanvullende informatie en weetjes kan vinden over het reilen en zeilen bij de Wonderberk! Neem eens een kijkje en delen mag!
 • Wennen op de groep:
  Voor het wennen op de groep en het mee kunnen draaien van de dag op de groep is het wenselijk, dat de kinderen als ze bij de Wonderberk komen al gewend zijn om uit een flesje te drinken. Ook is het van belang dat een kind al gewend is zelfstanding in slaap te vallen. Een kind zal als hij /zij dit gewend is, ook makkelijker op de groep kunnen wennen.
  Binnenkort wordt aan ons beleidsplan (deze vind je op de website) en informatiefolder (verkrijgbaar op kantoor) nieuwe informatie toegevoegd over ons wenbeleid. Ook de wenprocedure voor de overgang van de tweede naar de eerste verdieping op het KDV zal in de update van het beleidsplan meegenomen worden.
 • Foto’s maken van uw kind bij de Wonderberk:
  Het is als ouder heel leuk om een foto te hebben van een mooi moment van je kind, bijvoorbeeld tijdens een haal- en brengmoment of verjaardag. Op het moment dat je een foto maakt van je kind, dan mag alleen je eigen kind op de foto staan. De andere kinderen mogen helaas vanuit de nieuwe Privacywet niet op de foto. Graag ook bij het delen op sociale media mag alleen beeldmateriaal geplaatst worden waar alleen je eigen kind op staat.
 • Nieuwe leidinggevende binnen de Wonderberk:
  Nelleke Krijgsman is bij ons begonnen als operationeel leidinggevende. Zij gaat de BSO- en HDO-groepen ondersteunen en begeleiden. We zijn erg blij met haar komst.
Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie over de Wonderberk!
Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Per telefoon: 023-8200955
Inschrijven voor Castricum en Haarlem kan middels dit Inschrijfformulier.