Nieuwsbrief lente 2018

Beste ouders,

Praktische informatie:

  • De BSO groep de Bosuilen is op 5 maart verhuisd naar de Korte Verspronckweg. Daar maken de leidsters en kinderen het wekelijks gezelliger.

    De Peutergroep de Roodborstjes verhuist iets later vanwege vergunningen, die op zich lieten wachten.
  • De collega’s die op de Korte Verspronckweg werken, hebben nu vrijwel allemaal hun EHBO en BHV certificaat gehaald op 3 februari en op 10 maart.
  • Als je een kind tussen 0 en 4 jaar hebt bij ons en het gaat straks naar de Vrijeschool en mogelijk dan ook naar onze BSO, geef je kind dan tijdig op! De BSO groepen zitten aardig vol en er is niet vanzelfsprekend plek

Sluitingsdagen:

Alle groepen zijn gesloten op 2de Paasdag op 2 april, op Koningsdag 27 april en met Hemelvaart op donderdag 10 mei.

Peutergroepen zijn gesloten:

  • op Goede vrijdag 30 maart
  • in de meivakantie: 27 april tot en met 13 mei

Palmpasen

Palmpasen valt altijd een week voor Pasen en dat is dit jaar op zondag 25 maart. Dit feest ligt in het jaar tegenover het Michaelsfeest eind september. Het herinnert ons aan de intocht van Christus in Jerusalem, voordat hij op Goede Vrijdag gekruisigd zou worden. Met Palmpasen maken de kinderen een Palmpaasstok, met gekleurde crêpepapieren linten in voorjaarskleuren. Kinderen mogen dan gedroogde appeltjes, rozijntjes en abrikozen rijgen aan een draad en aan de stok hangen. Zo draagt de palmpaasstok symbolisch de vruchten voor de toekomst. Op de stokken moeten ook broodhaantjes komen en als je die zelf bakt, wordt het echt jouw haan. De haan staat voor ons wakkere ‘IK’. In sprookjes kraait de haan op momenten dat de mens op weg de goede beslissing moet nemen. En dan zingen we onderstaande liedjes.

Pasen

Pasen valt op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. Het is het feest van de Opstanding. Beelden van de kruisdood en de opstanding zijn voor jonge kinderen moeilijk te begrijpen. Alle processen in het voorjaar zijn daarentegen heel fijn om met kinderen te volgen: sterrenkers zaaien, lammetjes in de wei en bloemknoppen die zich ontvouwen. In de week voor Pasen zoeken we met de kinderen eieren in de tuin of maken we een heerlijk Paasbrood. We dekken de tafel extra feestelijk en kijken hoe de natuur opnieuw tot leven komt. We gaan van binnen steeds meer naar buiten.

Liedjes:

Palmpasen, Palmpasen, versier je groene tak,
met linten en met eieren,
de klokken bim bam beieren.
De eieren smaken goed, versier je nieuwe hoed!
Palmpasen, Palmpasen, versier je groene tak,
met linten en met ruikertjes,
met chocola en suikertjes.
Kom mee, kom mee op pad, we trekken door de stad!
Of:
Palm, palm pasen,
hei koerei! Over enen zondag krijgen wij een ei Eén ei is geen ei, twee ei is een hallef ei drie ei is een paas-ei!

Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie over de Wonderberk!
Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Per telefoon: 023-8200955
Inschrijven voor Castricum en Haarlem kan middels dit Inschrijfformulier.