Nieuwsbrief Sint Jan 2018

Beste ouders,

Praktische informatie:

  • De zomervakantie begint op 23 juni. Hebben jullie al doorgegeven aan Maya en Wendy wanneer jullie met vakantie gaan? Dan kunnen wij daarop gaan plannen.
  • Op vrijdag 14 september willen we jullie uitnodigen voor een gezellige ‘Nazomer borrel’. Nadere informatie volgt nog.
  • Verbouwing: in de periode van 2 t/m 13 juli zal de torenkamer verbouwd worden. Op de 2e etage op de Rijksstraatweg komt begin september een nieuwe babygroep. De naam van deze nieuwe groep is “de Wikkelblauwtjes”. Wij zullen kijken hoe we de overlast tot een minimum kunnen beperken.
  • De HDO groep de Roodborstjes is op 14 mei j.l. verhuisd naar de Korte Verspronckweg. Daar maken de leidsters en kinderen het dagelijks gezelliger. Onze nieuwe collega Susanne Groenewolt gaat hier op vrijdag beginnen. En er staat nu ook een heuse zeilboot in de tuin!
  • We zijn nu actief op onze Wonderberk facebookpagina met artikelen en foto’s.
  • Schilderen: We zitten nu al weer ruim 5 jaar in ons mooie monumentale pand aan de Rijksstraatweg. Tijd voor een opknapbeurt. De schilders zijn de komende weken in de weekenden aan de slag met alle ruimten op alle etages.
  • Opleiding: in de afgelopen maanden hebben 12 collega’s één zaterdag in de maand een basiscursus gevolgd in de antroposofische pedagogiek. Eind juni is al weer de laatste. Hierin leerden ze wat van de achtergrond waarom we werken zoals we dit doen. Edmond Schoorel gaf een prachtige lezing over de zintuigen. In de middag was er een creatief deel als zingen/gebarenliedjes, nat-in-nat schilderen, speksteen en hout bewerken, vilten e.d.
  • Als je een kind tussen 0 en 4 jaar hebt bij ons en het gaat straks naar de Vrijeschool en mogelijk dan ook naar onze BSO, geef je kind dan tijdig op! De BSO groepen zitten aardig vol en er is niet vanzelfsprekend plek.

 

Sint Jan

Sint Jan wordt gevierd op 24 juni, het valt samen met de zomerzonnewende en het is het laatste jaarfeest en uitspatting voor de zomervakantie. Het is ook de geboortedatum van Johannes de Dooper, hij werd een half jaar voor Christus geboren en bereidde de mensen voor op de komst van Christus. De diepere vertaling van Sint Jan van nu gaat ook over de intuïtieve mens, harmonie in de wereld om ons heen en tussen de mensen. Het ervaren van eenheid tussen onszelf, de geestelijk wereld en de aarde.

Sint Jan is een uitbundig buitenfeest, alle planten en bloemen staan volop in bloei. De bomen zijn prachtig groen. Insecten zoemen en vogels fluiten. Vroeger vierden men dan het begin van de oogsttijd. Nu al zien we volop aardebeien en rabarber, de kersentijd begint, de appels zijn al kleine bolletjes. We willen naar buiten!

Met Sint Jan dragen de kinderen kransen met echte bloemen in het haar. Op de Vrijeschool wordt het Sint Jansvuur aangestoken en mogen de kinderen er één voor één overheen springen om er door opgetild en geïnspireerd te worden.

Het is een feest met muziek, volksdansen, spelletjes, bloemenkransen en buiten eten. Met kleinere kinderen wordt er buiten gepicknickt, een bloemkrans in het haar gemaakt en dan snoepen van het verse fruit.

 

Liedjes

Sint Jan, Sint Jan, Sint Jan die komt er-an:
Sint Jan gaat ko-men,je ziet het aan de bo-men Sint Jan, Sint Jan, Sint Jan die komt er-an!
-
Ik heb een mooie bloemenmand,
aan wie zal ik die ge-ven?
Aan wie het dichtste bij me staat,
zal ik die bloemen geven
Dag schone vrouw, geef mij de hand van jou,
die bloemen zijn voor jou!
Dag juffrouw!
-
Zevensprong
Heb je wel gehoord van de zeven, de zeven,
Heb je wel gehoord van de zevensprong?
Ze zegg'n dat ik niet dansen kan!
Ik kan dansen als een edelman!
Dat is één.
Heb je wel gehoord van de zeven, de zeven,
Heb je wel gehoord van de zevensprong?
Ze zegg'n dat ik niet dansen kan!
Ik kan dansen als een edelman!
Dat is één, dat is twee.
Heb je wel gehoord...
...Dat is één, dat is twee, dat is drie.
...Dat is één, dat is twee, dat is drie, dat is vier.
...Dat is één, dat is twee, dat is drie, dat is vier, dat is vijf...
...Dat is één, dat is twee, dat is drie, dat is vier, dat is vijf...dat is zes...
...Dat is één, dat is twee, dat is drie, dat is vier, dat is vijf, dat is zes, dat is ze-e-ven!


Wij wensen jullie ene hele fijne zomer toen!

Het team van de Wonderberk

Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie over de Wonderberk!
Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Per telefoon: 023-8200955
Inschrijven voor Castricum en Haarlem kan middels dit Inschrijfformulier.